Perjantai 8.1.

Illallinen:

KINKKUKIUSAUS (joulun viimeiset muistelot)

joulusta jäänyttä kinkkua (tällä kertaa), kaikki muukin kinkku toki käy, noin 300-400 g.

perunoita (esim. Rosamundaa) n. 8-10 kpl

sipulia 1-2 kpl

ruokakermaa (esim. Valion 5% käy hyvin) 2 prk

CremeBonjour-ruoanlaittofraiche (esim. Kolme sipulia tai valkosipuli+yrtti)

suolaa ½-1 tl

rouhittua mustapippuria 1 tl

 

Uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Pilko perunat ohuiksi viipaleiksi, sipulit silpuksi ja kinkku suikaleiksi. Laita vuokaan perunoista puolet alimmaiseksi, kinkkua ja sipulia väliin ja loput perunat päälle. Sirottele suolaa ja mustapippuria päälle. Sekoita ruokakerma ja cremebonjour keskenään ja kaada vuokaan. Laita uuniin ja anna kypsyä noin 1,5 tuntia. Ota uunista ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

 

Lauantai 9.1.

Lounas:

JAUHELIHA-HERKKUSIENIKASTIKE + PERUNAT/PASTA

jauhelihaa 600 g

herkkusieniä rasia eli 200 g

sipulia 1-2

vehnäjauhoja 3 rkl

vettä 3 dl

suolaa 2-3 tl

valkopippuria

ruokakermaa loraus (½ dl - 1 dl)

paistomargariinia 2 tl

 

Viipaloi herkkusienet. Pilko sipuli. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen paistomargariinia. Ruskista jauhelihaa hieman ja lisää sipuli. Ruskista taas hetki ja lisää herkkusienet ja vehnäjauhot. Ruskista. Mausta. Lisää vesi ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna.

 

Illallinen:

KANAA + RIISIÄ

kokonainen valmiiksi maustettu broileri

Tämän helpommalla ei pääse: Osta kaupasta valmiiksi maustettu broileri(t) ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Täysjyväriisiä siihen sitten mukaan. Meillä tykätään laittaa riisin päälle Sweet chili thai -kastiketta. Sunnuntain lounaaksi sitten näistä ylijäämistä kanasalaatti...

 

Sunnuntai 10.1.

KANASALAATTI + PINAATTILETUT

eilistä kanaa

eilistä riisiä

paprikaa / kurkkua / amerikansalaattia tai mitä kasviksia haluatkin laittaa

fetajuustokuutioita / vuohenjuustopalleroita tai mitä taas haluatkin laittaa

viinirypäleitä / mandariininpaloja

punasipulia

 

Kaikki vaan sekaisin! Salaatti kannattaa tehdä jo edellisenä iltana - maut tulevat paremmin esille.

Valmiita kaupan pinaattilettuja sitten salaatin kanssa.

 

Illallinen:

PORSAANNOISETIT + UUNIPERUNA JA -PORKKANALOHKOT

Porsaan ulkofilepötkö tai kaksi

ruokakermaa 3- 4 prk

paistorasvaa

 

perunoita 5-6 kpl

porkkanoita 3-4 kpl

valkosipulia 3-4 kynttä

ruokaöljyä 4 rkl

suolaa 2 tl

jauhettua valkopippuria ½ tl

 

Uuni kuumenemaan 200 astetta.

Leikkaa liha noin 1-1,5 cm viipaleiksi. Kuumenna paistorasva ja paista noisetteja (eli niitä lihaviipaleita) muutama minuutti kummaltakin puolelta. Lihapaloja mahtuu pannuun kerrallaan noin 7 kpl. Kaada kuhunkin pannulliseen kermaa ½-1 prk. Kiehauta ja siirrä sen jälkeen lihat + kerma hautumaan isoon kattilaan miedolla lämmöllä.

Lohko perunat kuorineen ja porkkanut pitkittäisiksi lohkoiksi. Lisää suola ja valkopippuri. Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Kaada myös ruokaöljy joukkoon ja sekoita. Laita uunipellille ja paista ½ tuntia. On hyvää...