Perjantai 8.1.
Illallinen:
KINKKUKIUSAUS (joulun viimeiset muistelot)
joulusta jäänyttä kinkkua (tällä kertaa), kaikki muukin kinkku toki käy, noin 300-400 g.
perunoita (esim. Rosamundaa) n. 8-10 kpl
sipulia 1-2 kpl
ruokakermaa (esim. Valion 5% käy hyvin) 2 prk
CremeBonjour-ruoanlaittofraiche (esim. Kolme sipulia tai valkosipuli+yrtti)
suolaa ½-1 tl
rouhittua mustapippuria 1 tl
Uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Pilko perunat ohuiksi viipaleiksi, sipulit silpuksi ja kinkku suikaleiksi. Laita vuokaan perunoista puolet alimmaiseksi, kinkkua ja sipulia väliin ja loput perunat päälle. Sirottele suolaa ja mustapippuria päälle. Sekoita ruokakerma ja cremebonjour keskenään ja kaada vuokaan. Laita uuniin ja anna kypsyä noin 1,5 tuntia. Ota uunista ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
Lauantai 9.1.
Lounas:
JAUHELIHA-HERKKUSIENIKASTIKE + PERUNAT/PASTA
jauhelihaa 600 g
herkkusieniä rasia eli 200 g
sipulia 1-2
vehnäjauhoja 3 rkl
vettä 3 dl
suolaa 2-3 tl
valkopippuria
ruokakermaa loraus (½ dl - 1 dl)
paistomargariinia 2 tl
Viipaloi herkkusienet. Pilko sipuli. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen paistomargariinia. Ruskista jauhelihaa hieman ja lisää sipuli. Ruskista taas hetki ja lisää herkkusienet ja vehnäjauhot. Ruskista. Mausta. Lisää vesi ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna.
Illallinen:
KANAA + RIISIÄ
kokonainen valmiiksi maustettu broileri
Tämän helpommalla ei pääse: Osta kaupasta valmiiksi maustettu broileri(t) ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Täysjyväriisiä siihen sitten mukaan. Meillä tykätään laittaa riisin päälle Sweet chili thai -kastiketta. Sunnuntain lounaaksi sitten näistä ylijäämistä kanasalaatti...
Sunnuntai 10.1.
KANASALAATTI + PINAATTILETUT
eilistä kanaa
eilistä riisiä
paprikaa / kurkkua / amerikansalaattia tai mitä kasviksia haluatkin laittaa
fetajuustokuutioita / vuohenjuustopalleroita tai mitä taas haluatkin laittaa
viinirypäleitä / mandariininpaloja
punasipulia
Kaikki vaan sekaisin! Salaatti kannattaa tehdä jo edellisenä iltana - maut tulevat paremmin esille.
Valmiita kaupan pinaattilettuja sitten salaatin kanssa.
Illallinen:
PORSAANNOISETIT + UUNIPERUNA JA -PORKKANALOHKOT
Porsaan ulkofilepötkö tai kaksi
ruokakermaa 3- 4 prk
paistorasvaa
perunoita 5-6 kpl
porkkanoita 3-4 kpl
valkosipulia 3-4 kynttä
ruokaöljyä 4 rkl
suolaa 2 tl
jauhettua valkopippuria ½ tl
Uuni kuumenemaan 200 astetta.
Leikkaa liha noin 1-1,5 cm viipaleiksi. Kuumenna paistorasva ja paista noisetteja (eli niitä lihaviipaleita) muutama minuutti kummaltakin puolelta. Lihapaloja mahtuu pannuun kerrallaan noin 7 kpl. Kaada kuhunkin pannulliseen kermaa ½-1 prk. Kiehauta ja siirrä sen jälkeen lihat + kerma hautumaan isoon kattilaan miedolla lämmöllä.
Lohko perunat kuorineen ja porkkanut pitkittäisiksi lohkoiksi. Lisää suola ja valkopippuri. Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Kaada myös ruokaöljy joukkoon ja sekoita. Laita uunipellille ja paista ½ tuntia. On hyvää...
Kommentit