Maanantai 25.1.

Illallinen:

BROILERIKASTIKE + pasta

valmiiksi marinoituja broilerisuikaleita 800 g

ruokakermaa 2 prk

(juustoraastetta)

Ruskista broilerisuikaleet paistinpannulla. Kaada kerma joukkoon ja anna hautua 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi nauhapastan (ja halutessasi juustoraasteen) kanssa.

 

Tiistai 26.1.

Illallinen:

LOHIWOKKI + riisi

valmiiksi marinoituja lohisuikaleita 600 g

wokkivihanneksia

ruokakermaa 1 dl

 

Ruskista lohisuikaleet (wokki)pannulla ja lisää wokkivihannekset ja kerma. Anna hautua noin 15 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

 

Keskiviikko 27.1.

Illallinen:

TEXMEX-POTUT

8 annosta

jauhelihaa 750 g

öljyä 2rkl

sipulia 2

texmex-mausteseosta 2 ps (á 40 g)

vettä 2 dl

kidney-papuja 1 prk

paprikaa 2 kpl

texmex-juustokastiketta 1 prk (300 g)

Lisäksi

isoja uuniperunoita 8

 

Leikkaa perunoihin ristiviilto, paketoi halutessasi folioon. Paista 225 asteessa uunin alatasossa noin tunti. Ruskista jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla. Sekoita joukkoon sipulit ja kuullota ne. Lisää joukkoon mausteseos ja vesi, hauduta kannen alla noin 30 minuuttia. Valuta ja huuhtele pavut. Kuutioi paprika. Lisää pavut, paprika ja juustokastike ja kuumenna. Tarjoa uuniperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

 

Torstai 28.1.

Illallinen:

TONNIKALAKAURAPASTALAATIKKO (miun lemppariarkiruoka!)

kaurapastaa 7 dl

vettä 5 dl

kalaliemikuutio

tonnikalaa öljyssä 2 prk

sipulia 1-2

öljyä sipulin kuullottamiseen 1 rkl

tilliä nippu

creme bonjour (valkosipuli-yrtti) 1 prk

suolaa ½ tl

sitruunapippuria ½ tl

Munamaitoon:

maitoa 6 dl

kananmunia 2

suolaa 1 tl

 

Voitele uunivuoka. Keitä kaurapastaa kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Kaada vesi pois. Valuta kaurapasta lävikössä. Kuullota sipuli öljyssä paistinpannulla. Sekoita tonnikala öljyineen, kuullotettu sipuli, pieneksi silputtu tilli ja creme bonjour kaurapastan kanssa. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Laita uunivuokaan. Tee munamaito vatkaamalla kananmunat ja suola maitoon. Kaada munamaito vuokaan. Paista uunissa noin 45 minuuttia. Annan ruuan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Perjantai 29.1.

Illallinen:

BROILERI-VUOHENJUUSTOMUREKE + keitettyjä kasviksia ja salaattia

(4 annosta)

broilerin jauhelihaa 400 g

vaaleaa vuokaleipää 2 viipaletta

ruokakermaa tai vettä 1 dl

pehmeää vuohenjuustoa 125 g (yksi rasia)

kananmuna

aurinkokuivattuja tomaatteja 4

rakuunaa ripaus

suolaa 1 tl

mustapippuria ripaus

 

Murenna kuoreton leipä kulhoon ja sekoita joukkoon kerma, liha, vuohenjuusto, muna, silputut tomaatit ja mausteet. Lusikoi seos voideltuun pitkänomaiseen vuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä pikkuvuokia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja isoa vuokaa hiukan pidempään, noin 40 minuuttia. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja salaatin kanssa.

 

Lauantai 30.1.

Lounas:

JUUSTOINEN LOHIKEITTO

(4 annosta)

vettä 1 l

kalaliemikuutio 1

perunoita 4

porkkanoita 2-3

pakastelohikeitto 300 g

voimakkaan makuista sulatejuustoa 1 pkt

tilliä ½ nippua

 

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Keitä kasviksia 15 minuuttia. Lisää lohikuutiot ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Paloittele juusto ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa nopeasti. Hienonna tilli ja sekoita keittoon.

 

Illallinen:

INKIVÄÄRIPORSASTA KOOKOSMAIDOSSA + basmatiriisiä

4 annosta

maustamattomia porsaansuikaleita 400 g

kookosmaitoa 400 ml

tuoretta inkivääriä raastettuna 1½ rkl

½ chilipalkoa

wokkivihanneksia 1 ps

currya ½ tl

jauhettua korianteria ½ tl

kardemummaa 1 tl

soijakastiketta 3-4 rkl

fariinisokeria 1 rkl

kanelitanko 1

paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä 1 dl

paistamiseen öljyä

 

Kuumenna öljy (wokki)pannussa. Ruskista porsaan suikaleita öljyssä 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja keitä suikaleita 15 minuuttia. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna palon puolikas. Lisää kaikki ainekset lukuunottamatta pähkinöitä. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi pähkinät, anna hautua muutama minuutti. Tarkista maku, lisää soijakastiketta tarvittaessa. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.

 

Sunnuntai 31.1.

Lounas:

JAUHELIHAVORSCHMACK + perunamuusi

4 annosta

 

sipuleita 3

valkosipulinkynsiä 3

(naudan) jauhelihaa 400 g

öljyä 1 rkl

anjovista 1 rs

tomaattipyreetä 1 tlk (70 g)

smetanaa 1 prk (120 g)

valkopippuria 1/4 tl

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla, lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli. Kaada seos kulhoon, lisää anjovikset liemineen sekä tomaattipyree. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon smetana, mausta valkopippurilla. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa perunamuusin kanssa.

 

Illallinen:

KANANPOJAN MAUSTEPAISTI + riisi

Paistovalmis maustepaisti kaupasta ja uunissa ohjeen mukaan. Tarjoa riisin ja ehkä makean, chilisen thai-kastikkeen kanssa.

 

Mukavaa tammikuun viimeistä suloista ruokaviikkoa!