Maanantai 15.2.

Illalla:

TORTELLINIKEITTO (4 annosta)

juusto- tai kinkkutäytteisiä tortellineja 250 g

vettä 1 l

kasvisliemikuutioita 2

tomaattisosetta 1 rkl

kesäkurpitsa

tuoretta basilikaa ½ dl

kirsikkatomaatteja 250 g

pekonia 100 g

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Pese ja halkaise tomaatit. Kuumenna vesi, lisää kasvisliemikuutiot. Keitä kesäkurpitsapaloja liemessä noin viisi minuuttia. Lisää keitetyt basilika ja halkaistut tomaatit. Keitä viisi minuuttia. Lisää kypsät tortellinit ja tomaattisose. Kuumenna. Paista paloiteltu pekoni pannulla ja lisää keittoon. Tarjoile.

 

Tiistaina 16.2.

Illalla:

NOPEA ITÄMAINEN JAUHELIHAWOKKI (neljälle) + riisiä tai nuudeleita

iso sipuli

valkosipulinkynsiä 2

öljyä 2 rkl

jauhelihaa 500 g

itämaisia pakastekasviksia puoli pussia

soijakastiketta 3 rkl

sambal oelek  -chilikastiketta 1 tl

kookoskermaa 1 tlk (2 dl)

tomaatteja 1-2

hienonnettua ruohosipulia

 

Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy wokkipannussa tai isossa paistinpannussa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kypsennä edelleen muutama minuutti.  Lisää kasvikset, mausteet, kookoskerma ja haudita noin 15 minuuttia. Lohko tomaatit ja aseta pinnalle. Sirottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kera.

 

Keskiviikko 17.2.

Illalla:

KANAA + riisiä

Valmiiksi marinoidut kanankoivet uuniin 45-50 minuuttia. Se on siinä .

 

Torstaina 18.2.

Illalla:

PEKONIPASTAA (neljälle)   (Nopea, helppo, lasten suosikki!)

pekonikuutioita 2 rasiaa á 140 g

iso sipuli

creme bonjour (valkosipuli-yrtti)

ruokakermaa 2 dl

rouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Paista pekonit omassa rasvassaan ja lisää sipuli pehmenemään. Kaada pannulle creme bonjour ja ruokakerma, anna kiehahtaa. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarjoa esim. nauhapastan kanssa.

 

Perjantai 19.2.

Illalla:

KALKKUNAPIHVIT + riisi

valmiiksi marinoituja kalkkunapihvejä

Paista kalkkunapihvit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa sweet chili thain ja riisin kanssa.

 

Lauantai 20.2.

Päivällä:

ITÄMAINEN BROILERIKEITTO (neljälle)

öljyä 1 rkl

currytahnaa 2 rkl

broilerin suikaleita 400 g

sipuli

porkkana

kookosmaitoa 1 tlk

vettä 5 dl

kanaliemikuutio

soijakastiketta 2 rkl

puolikas punainen chili tai chilijauhetta 1/4 tl

fariinisokeria 1 rkl

tuoretta inkivääriä 2 tl

nuudeleita 50 g

limetin tai ½ sitruunan mehu

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää currytahna sekä broilerin suikaleet ja suikaloitu sipuli. Paista sekoittaen, kunnes broileri saa hieman väriä. Lisää porkkanasuikaleet, kookosmaito, vesi sekä kanaliemikuutio ja soijakastike. Halkaise tuore chili, poista siemenet ja paloittele. Lisää chilin palat tai chilijauhe, fariinisokeri ja raastettu inkivääri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Paloittele nuudelit ja lisää keittoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Lisää limetin tai sitruunan mehu valmiiseen keittoon.

 

Illalla:

BLINEJÄ  (noin 8 kpl)

maitoa 3 dl

tuorehiivaa 15 g

tattarijauhoja 3 dl

vehnäjauhoja 1 dl

kuumaa maitoa 2 dl

savuolutta (esim. Karhu Korpisavu) 1 dl

suolaa 2 tl

kananmunia 2

voita paistamiseen

tarjolle: voisulaa, mätiä, sipulisippua, smetanaa, suolakurkkua, hunajaa, kylmäsavulohta, sienisalaattia tai mitä nyt mielikuvitus keksii .

Sekoita keskenään kädenlämpöinen maito ja hiiva. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peittele ja anna olla huoneenlämmössä noin 4 tuntia tai jopa yön yli. Lisää taikinaan kuuma maito, olut ja suola. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan ja sekoita hyvin. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista paksuhkoja blinejä blinipannussa.

 

Sunnuntai 21.2.

Päivällä:

LINDSTRÖMIN PIHVIT + muusi

(4 annosta)

jauhelihaa 300 g

sipuli raastettuna

säilöttyä punajuurta raasteena 2 kpl

kananmuna

(kapriksia hienonnettuna 1 rkl)

jauhettua mustapippuria

suolaa 1 tl

Sekoita jauheliha, sipuli, punajuuri, kananmuna sekä halutessasi kapris mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä kahdeksan noin 1 cm:n paksuista pihviä. Paista pihvit uunipellillä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Illalla:

TONNIKALAPIHVIT + aamusta jäänyttä muusia (mun suosikkeja!!!)

pakastetonnikalapihvejä

sitruunamehua

suolaa

rouhittua mustapippuria

 

Valmista tonnikalapihvit pakkauksen ohjeen mukaan. Muusin kanssa taivaallista....

 

Loman odotuksessa eletään nauttien hyvästä ruuasta. Älkää välittäkö kirjoitusvirheistä... varsinkin, kun tämän koneen K hirttää kiinni... ....