Maanantai 1.3.

Illalla:

TEX-MEX-LAATIKKO  (4 annosta)

jauhelihaa 400 g

öljyä 1 rkl

taco-maustetta 1 ps (40g)

pakastevalkosipuliperunoita 750 g

maitoa 4,5 dl

kasvis- tai vasukanfondia 2 tl

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssä. Mauste taco-mausteseoksella. Sekoita jauheliha ja valkosipuliperunat keskenään uunivuoassa. Sekoita maito ja fondi. Kaada perunaseoksen päälle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

 

Tiistai 2.3.

Illalla:

PIPARJUURI-LOHILAATIKKO

purjo

lohisuikaleita 400 g

maitoa 3 dl

piparjuurituorejuustoa 125 g

munia 2

suolaa 1 tl

keitettyä täysjyväpastaa 1 l

Pinnalle:

ruiskorppujauhoja 2 rkl

voita 2 rkl

Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo

Kypsennä purjosuikaleita mikrossa täydellä teholla kymmenisen sekuntia, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita maitoon tuorejuusto, munat ja suola. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

 

Keskiviikko 3.3.

Illalla:

JAUHELIHAKEITTO (kts. ohje viikko3 / 21.1.)

 

Torstai 4.3.

BROILERIN KOIPI-REISI + riisiä

Valmiiksi marinoituja broilereita

Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Perjantai 5.3.

LASAGNE (kevyempi versio. JA PAREMPI, JOS MULTA KYSYTÄÄN)

jauhelihaa 700 g

sipulia 2 kpl

valkosipulia 3 kynttä

lasagnelevyjä (mielellään täysjyvää) 9 kpl

raejuustoa 200 g

suolaa 1 tl

pizzamaustetta 1 ps

ketsuppia 3 rkl

ruokakermaa 4 dl

 

MUNAMAITO

maitoa 6 dl

munia 2 kpl

suolaa 1,5 tl

juustoraastetta 2-3 dl

 

 

Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisää suola, pizzamauste, ketsuppi ja kerma ja anna hautua 10 minuuttia.

Lado voideltuun vuokaan kolme lasagnelevyä. Laita kastikkeesta 1/3 levyjen päälle. Ripottele raejuustosta 1/3 päälle. Toista sama kaksi kertaa uudestaan (päällimmäiseksi jää siis kastiketta).

Valmista munamaito ja kaada se vuokaan.

Laita uuniin (200 astetta) 30 minuutiksi. Ota sen jäleen vuoka pois uunista ja lisää juustoraaste. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 10-15 minuuttia.

 

Lauantai 6.3.

Päivällä:

KATKARAPUPATA

appelsiinejä 2

salottisipuleita 3

voita 1 rkl

punaisia chilejä hienonnettuna 2 (siemenet pois!)

vihreitä chilejä hienonnettuna 2 (siemenet pois!)

kermaa 3 dl

suolaa

2 limetin mehu

katkarapuja 500 g

Raasta appelsiineista kuori ja irrota ja pilko hedelmäliha. Kuullota silputtu sipuli voissa laakeassa kasarissa. Lisää raastettu appelsiinin kuori, hienonnetut chilit ja kuullota vielä hetki. Lisää kerma, suola, hedelmälihat ja limettimehu. Keitä hetki lempeällä lämmöllä ja lisää katkaravut. Anna lämmetä varovasti. Muista, että katkarapuja ei kannata keittää, ne sitkostuvat hetkessä! Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

 

Illalla:

PIHVIFAJITAS +GUACAMOLE (6 annosta)

naudan ulkofilesuikaleita 400 g

punasipulia 2

punainen paprika

vihreä paprika

keltainen paprika

suolaa ½ tl

pippuria 1/4 tl

chiliä

Kuori ja viipaloi punasipuli. Pese, halkaise ja suikaloi paprikat. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleet. Lisää sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Jatka paistamista ja lisää paprikat. Paista käännellen, kunnes paprikat ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Tarjoile täyte kuumana suoraan pannulta lämpimien tortillalettujen, salsakastikkeen, guacamolen ja ranskankerman kanssa.

Tarjoiluun:

tortillalettuja 6 kpl

jalapenoja viipaleina

tomaattisalsakastiketta 1 prk

ranskankermaa 1 prk

salaattia tomaattia

juustoraastetta

ja

GUACAMOLE:

maustamatonta tuorejuustoa 200g

tomaatti

aromisuolaa ½ tl

mustapippurirouhetta

valkosipulinkynsiä 3 kpl

salsakastiketta 1-2 dl

avokadoja 2-3

sitruunamehua 1-2 rkl

Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon tomaatti pienen pieninä kuutioina, murskatut valkosipulinkynnet, mausteet, salsakastike, soseutettu avokado ja sitruunamehu. Jos mahdollista, anna makujen imeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Palaan myöhemmin sunnuntain ruokiin. Pus!