Maanantai 1.3.
Illalla:
TEX-MEX-LAATIKKO (4 annosta)
jauhelihaa 400 g
öljyä 1 rkl
taco-maustetta 1 ps (40g)
pakastevalkosipuliperunoita 750 g
maitoa 4,5 dl
kasvis- tai vasukanfondia 2 tl
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssä. Mauste taco-mausteseoksella. Sekoita jauheliha ja valkosipuliperunat keskenään uunivuoassa. Sekoita maito ja fondi. Kaada perunaseoksen päälle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia.
Tiistai 2.3.
Illalla:
PIPARJUURI-LOHILAATIKKO
purjo
lohisuikaleita 400 g
maitoa 3 dl
piparjuurituorejuustoa 125 g
munia 2
suolaa 1 tl
keitettyä täysjyväpastaa 1 l
Pinnalle:
ruiskorppujauhoja 2 rkl
voita 2 rkl
Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo
Kypsennä purjosuikaleita mikrossa täydellä teholla kymmenisen sekuntia, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita maitoon tuorejuusto, munat ja suola. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
Keskiviikko 3.3.
Illalla:
JAUHELIHAKEITTO (kts. ohje viikko3 / 21.1.)
Torstai 4.3.
BROILERIN KOIPI-REISI + riisiä
Valmiiksi marinoituja broilereita
Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.
Perjantai 5.3.
LASAGNE (kevyempi versio. JA PAREMPI, JOS MULTA KYSYTÄÄN)
jauhelihaa 700 g
sipulia 2 kpl
valkosipulia 3 kynttä
lasagnelevyjä (mielellään täysjyvää) 9 kpl
raejuustoa 200 g
suolaa 1 tl
pizzamaustetta 1 ps
ketsuppia 3 rkl
ruokakermaa 4 dl
MUNAMAITO
maitoa 6 dl
munia 2 kpl
suolaa 1,5 tl
juustoraastetta 2-3 dl
Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisää suola, pizzamauste, ketsuppi ja kerma ja anna hautua 10 minuuttia.
Lado voideltuun vuokaan kolme lasagnelevyä. Laita kastikkeesta 1/3 levyjen päälle. Ripottele raejuustosta 1/3 päälle. Toista sama kaksi kertaa uudestaan (päällimmäiseksi jää siis kastiketta).
Valmista munamaito ja kaada se vuokaan.
Laita uuniin (200 astetta) 30 minuutiksi. Ota sen jäleen vuoka pois uunista ja lisää juustoraaste. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 10-15 minuuttia.
Lauantai 6.3.
Päivällä:
KATKARAPUPATA
appelsiinejä 2
salottisipuleita 3
voita 1 rkl
punaisia chilejä hienonnettuna 2 (siemenet pois!)
vihreitä chilejä hienonnettuna 2 (siemenet pois!)
kermaa 3 dl
suolaa
2 limetin mehu
katkarapuja 500 g
Raasta appelsiineista kuori ja irrota ja pilko hedelmäliha. Kuullota silputtu sipuli voissa laakeassa kasarissa. Lisää raastettu appelsiinin kuori, hienonnetut chilit ja kuullota vielä hetki. Lisää kerma, suola, hedelmälihat ja limettimehu. Keitä hetki lempeällä lämmöllä ja lisää katkaravut. Anna lämmetä varovasti. Muista, että katkarapuja ei kannata keittää, ne sitkostuvat hetkessä! Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Illalla:
PIHVIFAJITAS +GUACAMOLE (6 annosta)
naudan ulkofilesuikaleita 400 g
punasipulia 2
punainen paprika
vihreä paprika
keltainen paprika
suolaa ½ tl
pippuria 1/4 tl
chiliä
Kuori ja viipaloi punasipuli. Pese, halkaise ja suikaloi paprikat. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleet. Lisää sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Jatka paistamista ja lisää paprikat. Paista käännellen, kunnes paprikat ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Tarjoile täyte kuumana suoraan pannulta lämpimien tortillalettujen, salsakastikkeen, guacamolen ja ranskankerman kanssa.
Tarjoiluun:
tortillalettuja 6 kpl
jalapenoja viipaleina
tomaattisalsakastiketta 1 prk
ranskankermaa 1 prk
salaattia tomaattia
juustoraastetta
ja
GUACAMOLE:
maustamatonta tuorejuustoa 200g
tomaatti
aromisuolaa ½ tl
mustapippurirouhetta
valkosipulinkynsiä 3 kpl
salsakastiketta 1-2 dl
avokadoja 2-3
sitruunamehua 1-2 rkl
Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon tomaatti pienen pieninä kuutioina, murskatut valkosipulinkynnet, mausteet, salsakastike, soseutettu avokado ja sitruunamehu. Jos mahdollista, anna makujen imeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Palaan myöhemmin sunnuntain ruokiin. Pus!
Kommentit