Maanantai 11.1.
Illallinen:
KANAWOKKI + RIISI / NUUDELIT
valmiiksi maustettuja kanasuikaleita 650 g
valmiita wokkivihanneksia (valitse vaan mieleisesi) pussi
Sweet chili thai -kastiketta 3-5 rkl
ruokakermaa ½ dl
Paista kanat wokki- tai paistinpannussa. Lisää wokkivihannekset, chilikastike ja kerma. Anna hautua noin 15 minuuttia. Todella nopea ruoka varsinkin jos valmistat nuudeleita wokin kanssa (nehän tulevat parissa minuutissa kiehuvassa vedessä). Täysjyväriisin keittoon täytyy varata se 40 minuuttia.
Tiistai 12.1.
Illallinen:
KÄRISTYSKEITTO (tää on tosi hyvää! )
pekonia 100 g
poron- tai riistakäristyslihaa 400 g
perunoita 4
sipuli
porkkanoita 2
selleriä 50 g
palsternakkaa tai lanttua 100 g
lihalientä 1 l
leipäjuustoa 200 g
(persiljaa)
Pese, kuori ja suikaloi perunat ja muut kasvikset. Leikkaa pekoni ja kohmeinen käristysliha suikaleiksi. Laita kattilaan pekonisuikaleet ja kuumenna, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää käristyslihat ja paista ne harmaanruskeiksi. Laita peruna- ja kasvissuikaleet kattilaan ja kääntele hetki lihan seassa. Kaada lihaliemi kattilaan ja mausta. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia. Leikkaa juusto kuutioiksi ja laita tarjolle pöytään - jokainen voi lisätä sitä sitten keittoonsa. Keiton päälle voi myös ripotella persiljaa.
Keskiviikko 13.1.
Illallinen:
TOMAATTI-UUNIKALA + RIISI / PERUNAT
pakasteseitiä annospaloina 1 pkt (= 4 annosta)
tomaatteja 3
öljyä 2 rkl
vaaleita leipäviipaleita 3
(voimakasta) juustoraastetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
(basilikaa)
Laita seitipalat uunivuokaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja levitä kalojen päälle. Pirskota päälle öljy. Murenna tai leikkaa leipäviipaleet hienoksi ja ripottele juustoraasteen kanssa pinnalle. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Ripottele pinnalle halutessasi tuoretta basilikaa. Maistuu sekä riisin että perunoiden kanssa.
Torstai 14.1.
Illallinen:
MAAILMAN HELPOIN LIHAKASTIKE + PERUNA / PASTA / RIISI
valmiiksi marinoituja porsaanlihasuikaleita 800 g
ruokakermaa 2 prk
Ruskista lihat. Kaada kerma joukkoon ja anna hautua noin 20 minuuttia. Maistuu perunan, riisin tai pastan kanssa ;).
Perjantai 15.1.
Illallinen:
KANAA + RIISIÄ
valmiiksi marinoituja kanan koipi-reisiä
Laita kanat astiassa uuniin. 200 astetta noin 50 minuuttia. Helppoa kuin heinän teko....
Lauantai 16.1.
Lounas:
HELPPO (ja hyvä!) KALAKEITTO
kalalientä kuutiosta 1,2 litraa
porkkanoita 2 kuutioituna
purjo renkaina
kuviopastaa (vaikka simpukka-) 2 dl
pakasteseitä tai lohta kuutioina 400 g
tillisilppua 1 dl
sinappia n. 2 rkl
sitruunapippuria ½ tl
ruokakermaa 1-2 dl
(halutessasi ripaus suolaa)
Keitä porkkanakuutioita kalaliemessä noin 5 minuuttia. Lisää purjo ja pasta. Keitä pasta lähes kypsäksi (katso keittoaika pakkauksesta). Lisää kalakuutiot ja keitä vielä noin 3 minuuttia. Mausta tillillä, sinapilla (TÄÄ ON SE JUTTU!), sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
Illallinen:
HAPANIMELÄ POSSUPANNU (paljon kasviksia, mutta silti lapset on kovasti tykänny!) + RIISI / NUUDELIT
porsaansuikaleita (ei marinoituja) 400 g
öljyä 2 tl
sipuli
valkosipulinkynsiä 2-3
raastettua inkivääriä 1 rkl
porkkanoita 2
punainen ja vihreä paprika
kiinankaalia n. neljäsosa
Hapanimeläkastike
ananasmehua 1 dl
soijaa 2 rkl
sokeria 3 rkl
omenaviinietikkaa 2 rkl
tomaattisosetta 2 rkl
maissijauhoja 1 rkl suurustamaan
Kypsennä lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Lisää lohkottu sipuli, hienonnetut valkosipulit sekä raastettu inkivääri ja kääntele hetken aikaa. Lisää paloitellut porkkanat, paprikat ja kiinankaali. Anna kypsyä noin 10 minuuttia. Sekoita hapanimeläkastikeainekset keskenään ja kaada suurus ainesten joukkoon huolellisesti sekoittaen. Sekoita ja kiehauta pannu kuumaksi. Sopii riisin tai nuudeleitten kanssa.
Sunnuntai 17.1.
Lounas:
MAKARONILAATIKKO
makaroneja 7dl
jauhelihaa 700 g
sipulia
maitoa 6 dl
kananmunia 2
suolaa
valkopippuria ½ tl
currya 1 tl
paprikajauhetta 1 tl
Laita makaronit kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsäksi. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla (2 tl), valkopippurilla, currylla ja paprikalla. Kaada jauhelihaseos makaronien joukkoon. Tee munamaito rikkomalla kananmunat maidon joukkoon ja sekoittamalla siihen 1 tl suolaa. Vatkaa munan rakenne rikki. Kaada jauheliha-makaroniseon voideltuun uunivuokaan ja munamaito päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä ennen tarjoilemista noin 10 minuuttia.
Illallinen:
BROILERIN OHUTLEIKKEET + RIISI
valmiiksi maustettuja broilerin ohutleikkeitä
paistorasvaa
ruokakermaa
Paista ohutleikkeet nopeasti molemmin puolin ja kaada kunkin pannullisen paiston loppuvaiheessa ruokakermaa 1-2 dl. Anna kerman kiehahtaa ja siirrä leikkeet ja kastike hautumaan kattilaan noin 15 minuutiksi. TAAS NIIN HELPPO JA HYVÄ RUOKA! Tarjoa riisin kera.
Nauttikaa (ruoka)viikostanne !
Kommentit