Maanantai 11.1.

Illallinen:

KANAWOKKI + RIISI / NUUDELIT

valmiiksi maustettuja kanasuikaleita 650 g

valmiita wokkivihanneksia (valitse vaan mieleisesi) pussi

Sweet chili thai -kastiketta 3-5 rkl

ruokakermaa ½ dl

 

Paista kanat wokki- tai paistinpannussa. Lisää wokkivihannekset, chilikastike ja kerma. Anna hautua noin 15 minuuttia. Todella nopea ruoka varsinkin jos valmistat nuudeleita wokin kanssa (nehän tulevat parissa minuutissa kiehuvassa vedessä). Täysjyväriisin keittoon täytyy varata se 40 minuuttia.

 

 

Tiistai 12.1.

Illallinen:

KÄRISTYSKEITTO (tää on tosi hyvää! )

pekonia 100 g

poron- tai riistakäristyslihaa 400 g

perunoita 4

sipuli

porkkanoita 2

selleriä 50 g

palsternakkaa tai lanttua 100 g

lihalientä 1 l

leipäjuustoa 200 g

(persiljaa)

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja muut kasvikset. Leikkaa pekoni ja kohmeinen käristysliha suikaleiksi. Laita kattilaan pekonisuikaleet ja kuumenna, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää käristyslihat ja paista ne harmaanruskeiksi. Laita peruna- ja kasvissuikaleet kattilaan ja kääntele hetki lihan seassa. Kaada lihaliemi kattilaan ja mausta. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia. Leikkaa juusto kuutioiksi ja laita tarjolle pöytään - jokainen voi lisätä sitä sitten keittoonsa. Keiton päälle voi myös ripotella persiljaa.

 

 

Keskiviikko 13.1.

Illallinen:

TOMAATTI-UUNIKALA + RIISI / PERUNAT

pakasteseitiä annospaloina 1 pkt (= 4 annosta)

tomaatteja 3

öljyä 2 rkl

vaaleita leipäviipaleita 3

(voimakasta) juustoraastetta

suolaa

rouhittua mustapippuria

(basilikaa)

 

Laita seitipalat uunivuokaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja levitä kalojen päälle. Pirskota päälle öljy. Murenna tai leikkaa leipäviipaleet hienoksi ja ripottele juustoraasteen kanssa pinnalle. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Ripottele pinnalle halutessasi tuoretta basilikaa. Maistuu sekä riisin että perunoiden kanssa.

 

 

Torstai 14.1.

Illallinen:

MAAILMAN HELPOIN LIHAKASTIKE + PERUNA / PASTA / RIISI

valmiiksi marinoituja porsaanlihasuikaleita 800 g

ruokakermaa 2 prk

 

Ruskista lihat. Kaada kerma joukkoon ja anna hautua noin 20 minuuttia. Maistuu perunan, riisin tai pastan kanssa ;).

 

 

Perjantai 15.1.

Illallinen:

KANAA + RIISIÄ

valmiiksi marinoituja kanan koipi-reisiä

Laita kanat astiassa uuniin. 200 astetta noin 50 minuuttia. Helppoa kuin heinän teko....

 

 

Lauantai 16.1.

Lounas:

HELPPO (ja hyvä!) KALAKEITTO

kalalientä kuutiosta 1,2 litraa

porkkanoita 2 kuutioituna

purjo renkaina

kuviopastaa (vaikka simpukka-) 2 dl

pakasteseitä tai lohta kuutioina 400 g

tillisilppua 1 dl

sinappia n. 2 rkl

sitruunapippuria ½ tl

ruokakermaa 1-2 dl

(halutessasi ripaus suolaa)

 

Keitä porkkanakuutioita kalaliemessä noin 5 minuuttia. Lisää purjo ja pasta. Keitä pasta lähes kypsäksi (katso keittoaika pakkauksesta). Lisää kalakuutiot ja keitä vielä noin 3 minuuttia. Mausta tillillä, sinapilla (TÄÄ ON SE JUTTU!), sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.

 

Illallinen:

HAPANIMELÄ POSSUPANNU (paljon kasviksia, mutta silti lapset on kovasti tykänny!) + RIISI / NUUDELIT

porsaansuikaleita (ei marinoituja) 400 g

öljyä 2 tl

sipuli

valkosipulinkynsiä 2-3

raastettua inkivääriä 1 rkl

porkkanoita 2

punainen ja vihreä paprika

kiinankaalia n. neljäsosa

Hapanimeläkastike

ananasmehua 1 dl

soijaa 2 rkl

sokeria 3 rkl

omenaviinietikkaa 2 rkl

tomaattisosetta 2 rkl

maissijauhoja 1 rkl suurustamaan

 

Kypsennä lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Lisää lohkottu sipuli, hienonnetut valkosipulit sekä raastettu inkivääri ja kääntele hetken aikaa. Lisää paloitellut porkkanat, paprikat ja kiinankaali. Anna kypsyä noin 10 minuuttia. Sekoita hapanimeläkastikeainekset keskenään ja kaada suurus ainesten joukkoon huolellisesti sekoittaen. Sekoita ja kiehauta pannu kuumaksi. Sopii riisin tai nuudeleitten kanssa.

 

 

Sunnuntai 17.1.

Lounas:

MAKARONILAATIKKO

makaroneja 7dl

jauhelihaa 700 g

sipulia

maitoa 6 dl

kananmunia 2

suolaa

valkopippuria ½ tl

currya  1 tl

paprikajauhetta 1 tl

 

Laita makaronit kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsäksi. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla (2 tl), valkopippurilla, currylla ja paprikalla. Kaada jauhelihaseos makaronien joukkoon. Tee munamaito rikkomalla kananmunat maidon joukkoon ja sekoittamalla siihen 1 tl suolaa. Vatkaa munan rakenne rikki. Kaada jauheliha-makaroniseon voideltuun uunivuokaan ja munamaito päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä ennen tarjoilemista noin 10 minuuttia.

 

Illallinen:

BROILERIN OHUTLEIKKEET + RIISI

valmiiksi maustettuja broilerin ohutleikkeitä

paistorasvaa

ruokakermaa

 

Paista ohutleikkeet nopeasti molemmin puolin ja kaada kunkin pannullisen paiston loppuvaiheessa ruokakermaa 1-2 dl. Anna kerman kiehahtaa ja siirrä leikkeet ja kastike hautumaan kattilaan noin 15 minuutiksi. TAAS NIIN HELPPO JA HYVÄ RUOKA! Tarjoa riisin kera.

 

Nauttikaa (ruoka)viikostanne !