Maanantai 8.2.
Illalla:
LEIVITETYT PUNAKAMPELALEIKKEET ja muusi
Suoraan kaupan pakastealtaasta! Valmista ohjeen mukaan ja muusin kans on hyvää!
Tiistaina 9.2.
Illalla:
BROILERI-KORMA (vähän intialaisia makuja... ) + basmatiriisi
( 4 annosta)
isoja sipuleja 2
raastettua tuoretta inkivääriä 1 rkl
öljyä 2 rkl
maustamattomia broilerinfileesuikaleita 450 g
mietoa currytahnaa 4 rkl
kookosmaitoa 400 ml
sokeria 2 tl
soijakastiketta 1-2 rkl
Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa. Ruskista broilerisuikaleet, lisää loppuvaiheessa sipuli, currytahna ja inkivääre ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kookosmaito, sokeri ja soijakastike ja hauduta ilman kantta 20 minuuttia, kunnes kastike on hieman saostunut. Tarkista maku, lisää soijakastiketta tarvittaessa. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
Keskiviikko 10.2.
Illalla:
LIHAKASTIKE + peruna
ohje löytyy viikolta 2, torstai 14.1.
Torstai 11.2.
Illalla:
KANAKEITTO
ohje löytyy viikolta 3, sunnuntai 24.1.
Perjantai 12.2.
Illalla:
UUNILOHI + muusi
lohifilee noin 1 kg
sitruunamehua
suolaa
sitruunapippuria
Laita lohifilee leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Laita fileelle sitruunamehua, ohuesti suolaa ja päälle sitruunapippuria. Paista uunissa 200 astetta noin 40 minuuttia. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Lauantai 13.2.
Päivällä:
TONNIKALAKAURAPASTALAATIKKO
ohje löytyy viikolta 4, torstai 28.1.
Illalla:
NOPEA MEKSIKONPATA (lasten ja nuorison suosikki jälleen!) + tortillachipsejä
(4 hengelle)
jauhelihaa 600 g
sipuleja 2
chilipapuja meksikolaisittain 1 tlk (425 g)
valmista Uncle Ben's tomaattipohjaista kastiketta 1 tlk (itse tykkään siitä, missä on ananaspaloja mukana, extra pineapple)
oreganoa
mustapippuria
Ruskista jauheliha isossa paistinpannussa. Lisää hienonnetut sipulit. Hauduta hetki. Sekoita joukkoon chilipavut ja valmis kastike. Sekoita ja kiehauta. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Tarjoa lisänä tortillachipsejä.
Sunnuntai 14.1.
Päivällä:
KATKARAPUWOKKI + riisi
kuorittuja katkarapuja 250g (sulatettuina)
herkkusieniä 200 g
sipuli
purjo
punainen paprika
keltainen paprika
punaista currytahnaa 1 rkl
kermaa 3 dl
tomaattipyrettä 1-2 rkl
maizenaa 1 rkl
puolikkaan sitruumam raastettu kuori ja mehu
suolaa
Suikaloi sienet ja kasvikset ja kuullota niitä wokissa öljyn, tomaattipyren ja currytahnan kanssa. Lisää kerma ja anna muhia noin 10 minuuttia. Sekoita maizena tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana joukkoon. Lisää lopuksi sulatetut katkaravut joukkoon ja puristettu sitruunan mehu ja kuori. Anna kiehahtaa vielä hetki ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile riisin kanssa.
Illalla:
BURGUNDINPATA + perunamuusi (koko perhe on hulluna tähän)
(neljälle)
pekonia 140 g
naudanpaistia 700 g
salottisipuleja 8
valkosipulinkynsiä 4
oliiviöljyä 4 rkl
vehnäjauhoja 2 rkl
punaviiniä +5 dl, parasta tietenkin joku bourgognelainen...
tuoreita yrttejä nipussa, esim. timjamia, persiljaa ja rosmariinia
suolaa 2 - 3 tl
mustapippurirouhetta 1 tl
herkkusieniä 250 g
voita 50 g
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuutioi pekoni ja naudanlihat. Ruskista pekoni korkeareunaisessa kattilassa. Nosta pataa(n) ja viinilasia . Älä puhdista kattilaa välissä, ja ruskista patalihat samassa astiassa. Siirrä ne pataan. Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulit. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja kuullota sipuleita puolisen tuntia, niin että ne karamellisoituvat. Lisää pannulle vehnäjauhot, kypsennä vhäm aikaa ja lisää viini. Anna kiehahtaa. Kaada kastike pataan ja lisää yrttukimppu päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pata uuniin. Anna hautua pari tuntia. PATA KANNATTAA VALMISTAA TÄHÄN ASTI JO EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ, MAUT TIIVISTYVÄT JA LIHA MURENEE! Seuraavana päivänä halkaisen herkkusienet ja paista niitä hetki voissa pannulla. Lisää ne pataan. Viiniä voit vielä lisätä halutessasi (minä yleensä haluan vielä pari desiä ). Anna padan kiehua liedellä noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa muusin kanssa. Siihen voit vielä halutessasi puristaa pari valkosipulin kynttä. TÄMÄ ON KAIKEN VAIVAN ARVOISTA.
Nautiskelkaa tälläkin viikolla kaikesta mukavasta!
Kommentit